Ik ben Hans van Baarle, woonachtig in Achtse Barrier Eindhoven en ik ben 41 jaar. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 12 jaar.

Ik ben enkele jaren zelf fanatiek begonnen met  hardlopen. Dat was voor mij dan ook de reden om naast hardlopen als hobby te starten met de opleiding voor runningtherapeut. 

In het dagelijks leven ben ik sinds 14 jaar werkzaam in de GGZ als verpleegkundige. De laatste 13 jaar daarvan ben ik werkzaam in de verslavingszorg waarvan de laatste 5 jaar met jongeren van 12 tot 24 jaar. Hier ligt dan ook mijn expertise.

Ik ben begonnen om samen met deze jongeren te gaan hardlopen als onderdeel van hun behandeling. Zo heb ik de positieve effecten van bewegen als therapie in de praktijk gezien. Ze gaven onder andere aan dat ze minder piekerden, beter sliepen en meer energie kregen.

 Ik ben gecertificeerd hardlooptrainer Bewust Hardlopen. Dit is een looptechniek om met minimale spierbelasting goed en verantwoord te leren lopen. Beter leren lopen kan blessures voorkomen. Minder blessures is meer loopplezier!

Ik ben vanuit mijn interesse in beweging en hardlopen in het bijzonder ook gediplomeerd Sportief wandeltrainer niveau 3 en gecertificeerd Fitstap coach. Zie hiervoor mijn pagina wandeltraining.

Als je meer wilt weten over mijn professionele achtergrond klik dan hier

Hans van Baarle runningtherapeut, wandeltrainer Eindhoven Achtse Barrier